image1 image2 image3

KHALIDAH ABDUL HADI|khalidahabdhadi.blogspot.my|Welcoming our little #babyYK|#YKFamily

AR Beauty by Divine ; Sekali pakai cleanser terus hilang whitehead!

Assalamualaikum๐Ÿ™‹
.
.
Okay first and foremost, I know it's a bit rare but today's entry I'm gonna write in Malay. Why? Because I'm really impress with this skincare set which is made 100% by Malaysian for Malaysians. 

Hah. Pernah tengok ke? Ke baru je tengok ni? Haha

So, aku jarang sikit nak review pasal skincare ni. Infact, tak pernah rasanya. Sebab aku yang pilih tak nak. Risiko untuk main terima produk untuk digunakan ke atas muka sendiri, bukan pilihan aku. Alhamdulillah walaupun muka aku tak ada masalah jerawat yang serius, tapi whitehead tu memang ada. Tak tipu. Jadi, bila pakai makeup. Dekat area hidung ni selalu lah makeup tak sekata. Bertompok di situ ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ฉ Siapa yang sama angkat sikit tangan please? ๐Ÿ™Œ


Aku ingatkan salah makeup, tu jadi bertompok dekat situ. Tapi rupanya skincare yang mainkan peranan penting untuk buat makeup kita nampak perfect and kulit terus jadi flawless! Baru tahu hahaha. Noob sangat aih. 

Nak dipendekkan cerita, Pengasas AR Beauty by Divine ni approach aku satu hari. Dengan berlagaknya aku tolak untuk pakai skincare dia (ye lah aku cakap, aku tak ada masalah jerawat. Kebanyakkan produk skincare untuk orang yang ada masalah jerawat. Jadi buat apa nak pakai kan?) Senyum je si Pengasas ni. Dia kata, 
'Tak pe. Cik Puan cuba dulu ya. Ni bukan hanya untuk jerawat. Untuk whitehead & blackhead pon boleh sangat sangat. Lagi pon, kalau kulit cik puan tak ada masalah jerawat, produk ni tak akan beri kesan yang buruk seperti menghakis lapisan kulit atas cik puan. Jadi jangan risau ya.'

Aku pon pandang dia macam, 
๐Ÿ˜•๐Ÿ˜’๐Ÿ˜ฒ๐Ÿ˜ณ

Okay, dia tambah lagi;
'Alhamdulillah produk ni 100% buatan orang Malaysia cik puan. Dan sedang mendapatkan sijil Halal daripada Jakim. Kita tidak guna sebarang chemical terutama yang menghakis kulit seperti Merkuri & Paraben. Semuanya berasaskan ekstrak tumbuhan. Pencuci muka pon tak ada buih, sebab guna bahan semula jadi tiada pewangi dan chemical.'


Lepas dengar Pengasas ni cakap, aku pon. Okaylah. Apa salahnya cuba. Sebab dia sendiri yang cakap kalau tak ada masalah kulit, produk ini tak akan menghakis atau bagi apa apa kesan negatif terhadap kulit aku kan. Kalau ada, aku cari dia balik apa susah๐Ÿ˜Ž

Balik tu, aku cubalah dia punya Gentle Facial Cleanser (pencuci wajah) dia dulu.


Betul! 
Terkejut tengok. Ini pertama kali aku guna pencuci yang langsung tak ada buih dan bila pakai tu tak rasa pedih apa pon!

Tapi bila bilas je muka, aku tengok! 

Magicnya, mana pergi whitehead aku tadi?๐Ÿ˜ฎ๐Ÿ˜‚๐Ÿ™Š


Lepas pakai cleanser dia, pakai Facial Gentle Activator pulak. Okay, so this thing macam toner lah kiranya. Tapi yang ni bagusnya sebab spray je. So, terkawal lah sikit kan pembaziran kau di situ haha.

Spray je dekat muka macam pakai face mist tu,
 lepas tu ambil cotton pad buang lebihan air yang ada tu. 
Lepas pakai ni, muka terus rasa macam tegang sikit terus rasa muda 10 tahun haha. To me, kulit aku tak pedih lepas pakai ni. And aku teringat pengasas tu ada bagitau,

'Kalau lepas pakai Activator ni kulit rasa pedih, bermakna produk skincare yang kita guna sebelum ni berkemungkinan besar ada Paraben dan telah menghakis lapisan atas kulit kita. Kalau kita tahan, kita boleh proceed guna ni sebab activator ni berfungsi membaik pulih lapisan kulit muka kita. Tapi kalau tak tahan , berhenti pakai ni dulu pon boleh. Tiada paksaan ๐Ÿ˜Š '

Alhamdulillah aku tak de rasa pedih pedih setakat ni. Betul lah kata dia, sesuai untuk semua jenis kulit produk ni.

Lepas pakai ni, proceed dengan Serum.



Serum ni jual berasingan tapi sangat murah untuk harga serum bagi aku. Biasa Serum muka dijual pada harga RM100++ . Tapi ni, RM70 SAHAJA (tidak termasuk kos penghantaran) Murah kan? Siapa yang memang kaki jaga kulit muka akan tahu betapa pentingnya serum ni kepada diri mereka tau. 

Lepas pakai Serum, untuk pagi pakai Nourishing Day Cream with SPF15. Okay ni lagi best. Bukan macam day cream biasa yang kau sekali sapu terus nampak macam kau tepek foundation tu. Tak okay.

 Lepas pakai ni (pakai sikit je) dia terus blend dengan kulit kita and lembapkan kulit. Memang terasa lembap okay tak tipu. 


Kalau untuk malam, kau ulang je steps yang sama dari cuci muka tu, cuma malam pakai Nourishing Night Cream lah, bukan Day Cream haha. Malam pakai SPF nak elak dari sinaran UV apa kan? Haha ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™Š


So, aku conclude balik steps dia :

  1. Facial Gentle Cleanser
  2. Facial Gentle Activator
  3. Serum
  4. Day Cream / Night Cream
Okay, habis dah cakap pasal AR Beauty ni. Mengamuk dah #babyYK ni sebab mama dia asyik asyik ngadap skincare AR Beauty ni je. Hahaha. 

Korang nak beli satu? Ni lah masa sesuai sebab diorang tengah buat promotion, dengan harga Introduction Price of RM190 sahaja (tidak termasuk pos) korang boleh dapat semua dalam entry aku kali ni okay. 

Tak nak beli? Nak jadi Agent terus? Lagi lah boleh haha. Diorang memang nak sebarkan jajahan taklukan diorang pon dekat serata Malaysia sebab nak tolong pulihkan sesiapa yang ada masalah kulit tu. 



Last before #babyYK menjerit lagi. Bawah ni FB , IG and contact no diorang ya : 
Facebook : AR Beauty
WhatsApp : +60124774874 / +60126012190


Okay dah , bye. Hahaha

Xo, 
YK. 



Share this: