image1 image2 image3

KHALIDAH ABDUL HADI|khalidahabdhadi.blogspot.my|Welcoming our little #babyYK|#YKFamily

SUAMI ORANG LAIN BELIKAN DRYER TAPI SUAMI AKU...

Assalamualaikum๐Ÿ™‹
.
.
Okay, I promise that this will be a short but very beneficial to couples out there yang setiap hari dalam usaha untuk melengkapkan dan membantu pasangan masing-masing. 

Today, I received parcels from Lazada at my office. Receptionist whatsapp kata ada barang sampai dekat bawah. So, I was like, I have used all my money this month but not in shopping online. 

Siapa beli pulak kan?๐Ÿ˜ฎ

So, I texted my husband. Ye lah. Siapa lagi yang tahu alamat office kita melainkan pasangan kita kan?


Ye lah. Besar kot. 
Terkejutlah apa lah yang suami beli tu. 


Sekali tengok depan kotak tu...


Pressure Cooker!

Since we just got married a year ago, tak semua keperluan lengkap lagi dalam rumah. But, kalau benda mahal mahal ni kadang pikir 100 kali lah kalau nak bagitau husband. Since I know it's not easy to earn money (I'm working too btw). So, yeah. Dia pernah tanya dulu pasal pressure cooker ni. Macam mana nak masak daging dengan cara cepat tapi daging lembut empuk kan? I said, tu kena guna pressure cooker abang. And pressure cooker as far as I know, not that cheap. Bukan tak boleh beli, tapi for me. Belum keperluan sangat lagi pon. So, I never asked him to buy this for me. 

'Alahhh, berapa ratus sangat pon pressure cooker tu. Benda lain boleh beli, tak kan ni tak beli dari mula-mula kahwin dulu kot dia ni?'
Again, I will emphasize here,
I don't think that this pressure cooker is a must have yet. I think this is more to like wanting it rather than having it for using it. Get me? Berapa ratus pon duit jugak. Tak de 1 sen tak boleh cukup Rm100 kak๐Ÿ˜’๐Ÿ˜‚ (haha emosi terlebih)

So, after received this at the office. Some people said, 
'Eh, nampak sangat suami dia perli dia ni jarang memasak. Belikan pressure cooker lagi ๐Ÿ™Š'
And I was .....
I told my husband apa yang orang lain cakap kan tu, and guess what my husband replied?

๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ
Kan da kena setepek. Haha
Pardon the language. Jangan terasa hati.
Siapa terasa, cepat-cepat belikan untuk wife dia please.
 Haha

Yup, kan haritu viral cerita husband hadiahkan isteri 'DRYER' ibarat menyenangkan kerja isteri seumur hidup , ibarat bagi orang gaji dekat isteri dia etc...

Tapi suami aku bagi Pressure Cooker๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Dan aku sangat-sangat gembira dan berterima kasih 
sebab dia fikirkan keadaan aku nak memasak.



Thank you abang๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

Kan senang lepas ni nak memasak lauk pauk daging tak payah diri lama-lama bazir gas memasak atas api lama-lama tunggu daging dah empuk ke belum setiap 10 minit ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‰
*P/s : lepas ni ada lah resepi-resepi memasak banyak (harapnya hahaha)

Okay, to conclude:
'Sungguh, kita tak tahu setiap saat apa yang pasangan kita fikirkan untuk kita. Demi mencukupkan keperluan dan kemahuan seharian kita (terutamanya isteri). Jadi, bersyukurlah dengan setiap apa yang suami kita belikan untuk kita. Semoga suami kita semua sentiasa dimurahkan rezeki dan dapat melengkapkan seharian kita dengan seadanya dan ikut kemampuan kita. Amin.'


Xo, 
YK. 

Share this: